Every student ever

Hei alle!

pexels-photo-631164.jpeg

Tenkte jeg skulle komme med et innlegg om studieringstips!

Jeg er sikker på at de fleste av dere er kjent med studentlivet – enten om det er ungdomsskolen, videregående eller høyere utdanninger. For min del er jeg ganske ny som universitetsstudent, og jeg merker hvordan ting er mye mer selvstendig, samtidig friere enn det var på grunnskolen og videregående. Selvstudium er en stor del av å ta høyere utdanning, og det kan både ha sine fordeler og bakdeler. Jeg merker at jeg har måttet strukturere meg i ganske større grad enn det jeg måtte før. Her er det ingen som gir lekser, kun informasjon om hva hver forelesning skal handle om. Jeg har seminarer – som er en mindre gruppe som diskuterer rundt forelesninger eller pensum, noe som er betryggende og hjelper meg med å følge ytterligere med i faget 🙂 Nå tenkte jeg at jeg skulle komme med noen få tips til hvordan man kan studere på best mulig måte (etter det jeg har erfart).

Mobilfraleggelse.
Dagens studentliv står ovenfor en stor trussel når det kommer til konsentrasjon: nemlig mobiltelefonen! Jeg er blant de mange synderne som nesten ikke klarer å la være å sjekke mobilen når det plinges eller vibreres i den elektroniske dingsen som stadig er plassert ved siden av meg eller i en eller annen lomme hvor den er altfor lett tilgjengelig. Mitt råd er å skru av lyd og vibrering på telefonen, legge den i sekken eller i jakkelommen hvor den ikke vil bli sett eller hørt. Det er dessuten veldig lurt å heller ha et armbåndsur dersom man trenger å sjekke tiden. Prøv å holde deg uten mobilen og lese i 30-45 minutter før du tar deg en pause på 15 minutter. Da kan du gjerne sjekke mobilen eller ta deg litt frisk luft før du fortsetter lesingen.

Bevegelse.
Når vi snakker om pause, vil jeg absolutt anbefale å gå en liten runde rundt biblioteket/nabolaget enn å sitte med mobilen mellom leseøktene. Blodet liker å strømme fritt i kroppen, og det å sitte innestengt gjør det verre for hodet å tenke klart. Frisk luft og bevegelse hjelper hodet ditt å holde tritt! 🙂

Mat og drikke.
Dette er egentlig noe av det viktigste jeg bør ha med meg (etter lesestoff) dersom jeg skal sette meg på biblioteket en stund. Det er veldig lurt å ha med seg nok med mat og en drikkeflaske som du kan fylle opp etter hvert med vann. Husk at det å spise og drikke riktig er også et viktig poeng her 😉 For å gjøre det billig, lager du noe hjemme før du drar. Har du dårlig tid om morgenen, så lag deg noe ferdig om kvelden (gjerne brødskiver, omelett, pannekaker, kjøleskapgrøt, en god salat, middagsrester osv.) I stedet for å knaske på sukker- og saltbomber som sjokolade og potetgull, burde du heller få i deg eple, gulrøtter, banan, druer, snackpaprika etc. som du tar med deg eller kjøper på butikken. Du kan også tenke på å holde deg til vann, te, kaffe og gjerne en flaske med juice når du sitter og leser i stedet for å proppe i deg energidrikk og/eller brus. Her får du en god del mer energi som varer! (Kjedeligere, så klart, men helt klart for prestasjonens beste)

Dette var det jeg kom på akkurat nå. Dersom det ønskes flere tips, just let me know in the comments! 🙂 I morgen starter de fleste av oss på igjen med både skole og jobb, så det er bare å si hallo til en ny uke, nye muligheter, og bruke den oppsparede energien fra helgen!

God søndagskveld! 😀

Reklamer
Kategorier: Stikkord: , , , , , , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s